KALENDER

 

Uit-Agenda

https://youtu.be/Eb18hZZJMws
I
4, 8 en 15 maart

Stadsavontuur

Beleef het Stadsavontuur Zutphen! Deze interactieve speurtocht in het donker neemt je mee door de historische binnenstad van Zutphen. Ontdek Zutphens erfgoed en cultuur buiten openingstijden. Ervaar interactieve kunstwerken en los puzzels op over de patriottentijd, een spannende tijd vol corruptie en rebellie. Een unieke kans om deze mooie stad en een belangrijke periode uit onze geschiedenis beter te leren kennen!

25 en 26 maart 2023

taste of zutphen

Proosten, Proeven, Beleven en Ontdekken. De vier pijlers van Taste of Zutphen. Een tweedaags Wine and Food Festival in het teken van genieten. Er is ontzettend veel te beleven bij Taste of Zutphen. Diverse optredens van bijzondere artiesten en natuurlijk diverse masterclasses van geweldige chefs en sommeliers. Het culinaire aanbod bestaat uit heerlijke hapjes, bijzondere gerechten en ambachtelijke worsten en kazen. Er zijn diverse gezellige hoekjes waar je lekker kunt zitten om te genieten van al het lekkers. De locatie van Taste of Zutphen, De Walburgiskerk, bevat een van de beste bewaarde middeleeuwse geheimen van Zutphen: de Librije bibliotheek. Ontdek deze unieke locatie tijdens een spannende rondleiding

woensdag 8 maart

Tranen van Maria

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag brengt sopraan Johannette Zomer in 2023 nog één keer het programma Tranen van Maria: een multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden.

masterclasses

Johannette zomer

Na eerst enige jaren als microbiologisch analiste te hebben gewerkt, begon sopraan Johannette Zomer haar zangopleiding bij Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, alwaar ze haar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Sindsdien ontving ze coaching van Diane Forlano (London) en Marlena Malas (New York). Inmiddels is Johannette niet meer weg te denken en organiseert zij inspirerende masterclasses. 

programma 2023

Dat Bolwerck

Dat Bolwerck biedt ruimte aan hedendaagse kunst, eigentijdse muziek en filosofie. In de zalen van het openbare rijksmonument, in het historische centrum van Zutphen, vinden hoogwaardige multidisciplinaire tentoonstellingen van (inter)nationale hedendaagse kunstenaars verdieping in een zorgvuldig samengestelde randprogrammering met sprekers uit de filosofie en andere relevante disciplines.

8 en 9 oktober 2023

bokbierdag

Zondag 9 oktober staat Zutphen weer in het teken van bokbier tijdens de Nationale Bokbierdag. Een begrip onder bierliefhebbers uit het hele land en daarbuiten. Mis ook zeker de historische optocht van door paarden voortgetrokken oude bierkarren niet..

23 tot en met 27 augustus 2023

Internationaal cellofestival

Van 23 tot en met zondag 27 augustus 2023 presenteert CelloWercken Zutphen de 12e editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Tien dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Een aaneenschakeling van optredens van jonge talenten en (inter-)nationale topmusici met verschillende muziekstijlen maken een gevarieerd programma. De klassieke cello vormt daarbij het uitgangspunt, maar er is volop ruimte voor jazz, pop, rock en wereldmuziek. Bovendien is er door de samenwerking met de Cello Academie Zutphen ook een uitgebreid programma met masterclasses en aanstormende talenten. Dat maakt het Internationaal Cellofestival Zutphen voor iedereen aantrekkelijk: voor de bezoeker mét muzikale achtergrond, voor de musici zelf of de juist blanco nieuwsgierige beginnende luisteraar. Van unieke (wereld)premières tot prachtige concerten, van experimenten en improvisaties tot nieuwe samenwerkingen. De cello blijft je verrassen!

24 september 2023

chocolade festival

Wie houdt er niet van chocolade? De historische binnenstad van Zutphen staat op zondag 24 september weer helemaal in het teken het jaarlijkse Chocoladefestival. Geniet van chocola in alle smaken en vormen en alles wat daarmee te maken heeft. 

programma 2023

theater de hanzehof

In theater De Hanzehof zijn allerlei voorstellingen te zien. Muziek, cabaret, dans, zang etc. Voor het programma klik op meer informatie.

10 december 2023

Winterfestijn

Tijdens het Winterfestijn is het pas echt feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie. Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. Geniet van live muziek, straattheater, kinderattracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen.

Deze koopzondag zijn de winkels geopend en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste gluhwein, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen.

22 oktober 2023

popronde

Inmiddels niet meer weg te denken uit Zutphen! De jaarlijkse Popronde. Geniet in cafés, restaurants en andere leuke plekken verspreid door de stad van de mooiste muziek. 

28 en 29 oktober 2023 en Jaarprogramma

festival Jazz & so

Geniet van jazz in alle soorten en vormen tijdens de vierde editie van Jazz & So!