Het moest er natuurlijk een keer van komen, een dubbele boeking. Mijn grootste nachtmerrie…

Kan ik dat oplossen? Ik bel met verschillende b&b’s in Zutphen en vraag of zij nog plaats hebben. Nee dus, allemaal vol. Vervolgens probeer ik de hotels (die moeten natuurlijk wel in het centrum liggen) maar dat lukt ook niet, de prijzen blijken zo hoog dat mijn gasten het dubbele moeten betalen. Ik ben niet zo’n stresskip maar in mijn hoofd worden mijn gasten (die ik op dat moment nog niet heb gesproken) steeds bozer. Ik zie de negatieve reviews al. Mijn inmiddels opgebouwde goede reputatie verdwijnt als sneeuw voor de zon.   

Ik moet een oplossing vinden. De vrijdag is dubbel geboekt, de zaterdag niet. Opeens krijg ik een idee. Als ik nou een gratis verblijf aanbied, zou dat geaccepteerd worden? De teleurstelling verzachten? Ik bel mijn gasten en stel het voor. In tegenstelling tot wat ik had verwacht was de reactie positief. Mijn aanbod werd geaccepteerd. Joepie!

De bel gaat en ik open de deur. De postbode brengt een pakje voor mij. Van wie zou dat zijn? Even later volgt een review, heel positief. Ze komen vast en zeker nog eens terug.