Vrouwen delen de lakens uit

Waarschuwing: deze column kan als niet-inclusief worden ervaren en bevat gendergerelateerde observaties. Als je daar moeite mee hebt, lees hem dan vooral niet en ga iets leuks doen, zoals het kijken van kattenfilmpjes op YouTube!

Sinds een week of twee zit een deel van mijn dagen vol met het ordelijk neerzetten van kledingrekken, het uitdelen van stijladvies en het verspreiden van een flinke dosis klantvriendelijkheid in een leuke modezaak (sorry, de naam houd ik even voor mezelf, privacy enzo). En weet je wat? Het is echt een verademing naast mijn dagelijkse bezigheden als opperhoofd van mijn bed and breakfast. Daar ben ik voornamelijk bezig met poetsen, wassen, strijken en het opmaken van dekbedden waarvan de overtrekken zo enorm zijn dat je er bijna in kunt verdwalen. Misschien moet ik daar ook maar eens een column aan wijden, wie weet.

Maar goed, terug naar mijn avonturen in de modewereld. Het is echt verbazingwekkend hoezeer de klanten van mijn B&B en die van de winkel op elkaar lijken. Ik bedoel, vooral vrouwelijke klanten lijken de touwtjes stevig in handen te hebben. Bijna nooit krijg ik een man aan de telefoon die een reservering wil maken. En als er dan eindelijk een dappere ziel is die durft te bellen, staat er vaak een bemoeizuchtige vrouw of vriendin op de achtergrond die instructies geeft alsof haar leven ervan afhangt. Drie keer raden wie er uiteindelijk de knoop doorhakt… Juist ja.

En dan die arme mannen die door hun geliefde worden meegesleurd naar de winkel. Ze worden gewoon op een stoel gedumpt terwijl hun partner het pashokje in duikt met een berg kleding. Het enige wat ze kunnen doen is lof uitspreken over elke outfit die voorbij komt, terwijl hun woorden keer op keer worden afgeschoten door hun kritische partner. Soms, eerlijk gezegd, bekruipt me bijna medelijden met die mannen…

Af en toe zijn die vrouwelijke klanten toch wel een bijzonder gezelschap. Maar ja, dat hoort er gewoon bij in mijn wereld. Het zijn mijn klanten maar ook mijn partners in crime. Ze delen niet alleen de lakens uit, nee, ze bepalen ook zelf met wie en waar ze die lakens delen. Eerlijk is eerlijk, ze hebben gewoon gelijk. En als ze dan uiteindelijk voor mijn lakens kiezen, nou, dan kan mijn dag echt niet meer stuk