Schoonmaken… ik haat het. Maar door mijn constante angst dat mijn B&B wordt bezocht door een mysteryguest van booking of bedandbreakfast maak ik schoon alsof mijn leven ervan afhangt. Inmiddels is het een sport geworden. Het levert me ongeveer 350 kilocalorieën op dus ik heb geen sportschool meer nodig!

Maar het moet sneller want anderhalf uur is te lang. In hotels doen ze er 10 minuten over en ik vraag me af: hoe doen ze dit? Zou het echt schoon zijn? Ik neem me voor om bij mijn eerstvolgende hotelbezoek de kamer eens grondig te inspecteren. Stiekem hoop ik dat het er aanzienlijk minder schoon is.

Inmiddels heb ik me verdiept in de wondere wereld van “huishoudhulpjes en schoonmaakmiddelen”. Je wilt echt niet weten wat er allemaal te koop is en wordt beloofd. Het deed me denken aan de reclames op TelSell en Tommy Teleshopping. 

Na enige research heb ik me laten overtuigen om een dweil-stofzuiger te kopen (ik had er nog nooit van gehoord).  Het leek me handig. Stofzuigen en dweilen tegelijk waardoor mijn vloeren in een beweging helemaal spic&span worden. Door de positieve reviews waarin vooral werd gesproken over de enorme tijdwinst was ik snel om. Maar niemand die vertelt dat je 15 minuten bezig bent om dat apparaat schoon te maken…

Kortom, ondanks alle moderne hulpmiddelen ben ik tot de conclusie gekomen dat ouderwets schoonmaken toch het beste resultaat oplevert. Het is ook nog beter voor het milieu en bovendien goedkoper. Ik wil niet dat een toekomstige gast een schat aan stof, haren in de douche of troep van vorige gasten onder hun bed vindt want dat is immers mijn grootste angst. Dus blijf ik schoonmaken alsof mijn leven ervan afhangt. Laat de schoonmaak-politie nu maar komen…

Marieke