Op een ochtend werd ik wakker en zag vijf gemiste oproepen van een anonieme beller. Ik vroeg me af wie me zo vroeg had proberen te bereiken, maar schonk er verder weinig aandacht aan. Niet veel later ging mijn telefoon weer over. Aan de andere kant van de lijn was een gast die informeerde of er nog een kamer vrij was voor dezelfde dag. Hij vertelde me dat hij al meerdere pogingen had gedaan om contact op te nemen. Onze lieve heer heeft vreemde kostgangers.

Minnares

Toen ik bevestigde dat er nog kamers beschikbaar waren, vroeg hij of het acceptabel was als hij zijn minnares meenam. Die vraag bracht me aan het lachen omdat ik ervan uitging dat hij hiermee zijn vriendin of vrouw bedoelde. Maar het gesprek nam al snel een andere wending. Hij wilde weten of het goed was als ze de hele dag in de kamer zouden doorbrengen, een vreemde vraag want daarover hoeft hij aan mij geen verantwoording af te leggen. Ik had er geen problemen mee, zolang ze zich aan de huisregels hielden.

Bekende Nederlander

Daarna de vraag: vind je het oké als we de hele dag liggen te sexen in jouw B&B? Ik begon me af te vragen waarom hij dit aan me vroeg. Ik antwoordde dat ik me niet bemoei met wat gasten in hun privétijd doen, zolang ze de regels respecteren. Vervolgens vertelde hij dat hij een bekende Nederlander was en verzocht om discretie. Ook wilde hij contant betalen. Daarna informeerde hij naar mijn leeftijd. Ik verwees hem naar mijn website omdat ik die informatie niet wilde delen. Hij zou overleggen met zijn “minnares” en later terugbellen.

Foto

Binnen een halve minuut ging mijn telefoon en het gesprek werd nog merkwaardiger. De man had mijn foto op de website gezien en begon over mijn uiterlijk. Ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen en vroeg hem naar zijn werkelijke intenties. Uiteindelijk besloot ik de kamer niet aan hem te verhuren en hing op. Hij belde nog vier keer terug.

Wat een rare snuiter, onze lieve heer heeft vreemde kostgangers. Misschien betekenen die vragen niets maar ik neem maar liever het zekere voor het onzekere. Voordeel is wel dat dit soort ervaringen weer leuke stof bieden voor mijn verhalen. Dus op naar mijn volgende avontuur!