Het irriteert mij mateloos wanneer hotels hun kamers er mooier uit laten zien dan ze zijn. Ik heb daarom besloten om dit niet te doen. Dus geen gebruik van stockfoto’s, geen overdreven bewerkingen en al zeker geen foto’s die alles mooier en groter maken dan het is. Met andere woorden, ik doe aan “verwachtingsmanagement” (vreselijk woord trouwens). Mijn filosofie is eenvoudig: liever realistische verwachtingen dan teleurgestelde gasten. Maar eerlijkheid blijkt niet altijd de oplossing…

Helder
De beschrijving van mijn kamers is helder. Op mijn website is goed te zien èn te lezen dat er geen deur is tussen de badkamer en het slaapgedeelte in de Drogenapsuite. Hetzelfde geldt voor de ramen. Ik maak er geen geheim van dat de ramen onhandig zijn in het gebruik. Ze kunnen open, maar niet zonder een beetje ongemak. Dat heb je nu eenmaal met ramen in oude panden. Krakkemikkig soms. En parkeren in de binnenstad? Ja, het kan, maar niet zonder kosten. Noem me één stad waar je in het centrum kosteloos kunt parkeren… toch lijken sommige gasten te geloven dat dit het geval is. 

Geen garantie voor succes
Dat eerlijkheid geen garantie voor succes is blijkt wel uit het feit dat er nog steeds gasten zijn die, ondanks de duidelijke communicatie, het verblijf is tegengevallen. Ze hadden niet gerekend op een ontbrekende deur, lastige ramen en hoge parkeerkosten. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat het overgrote deel van de gasten liever weet waar ze aan toe zijn dan geconfronteerd te worden met onaangename verrassingen.

Geen perfectie
Dus als je overweegt bij mijn bed&breakfast te verblijven, weet dan dat niet alles perfect is. Wat ik wel kan bieden is gemeende gastvrijheid in een bijzonder oud pand in de historische binnenstad van Zutphen. Met krakkemikkige ramen, een ontbrekende deur en zeker geen goedkope parkeergelegenheid naast de deur.  Maar het is wel een authentiek pand. What you see is what you get! 

Marieke